LEVERANTÖRER

Berghem tillverkar möbeltyger och andra textilier för hem och offentlig miljö, samt teknisk väv. All tillverkning sker i eget väveri i det lilla samhället Berghem i Västergötland. Deras fokus är miljövänliga, vattentvättbara och ekologiska tyger i tidlös design och av högsta kvalitet.

Jobs Handtryck har alltid gått sin egen väg. På så vis har man lyckats skapa tidlösa designklassiker, unika i sitt slag. Än idag trycks de blomstrande tygerna helt för hand, precis som vid starten 1944. En viktig del av Jobs filosofi är att fortsätta lansera nya mönster och utveckla nya produkter, tillverkade av de klassiska tygerna.

Kolovrat är ett tjeckiskt familjeföretag som driver en textilfabrik i södra Böhmen med mångårig tradition att väva Jacquard-tyger. En egen fabrik tillverkar möbel- och dekorationstyger, bl a i flamsäkert utförande. Deras stiltyger omfattar ”Renaissance, Barock, Rokoko, Karl Johan och Jugend” samt kopior av historiska mönster. I deras sortiment ingår även gardiner, draperier, överkast, överdrag mm.

I Norra Målen några km väster om Nässjö startade 1886 engelsmannen Henry I C Lovegrove Nässjö Vaddfabrik. Denna verksamhet har sedan utvecklats till Nevotex. Idag är Nevotex landets ledande materialgrossist till stoppmöbelindustrin, tapetserare och inredare, de har verksamheter i Danmark, Norge, Est-land och Litauen, samt återförsäljare i ett flertal länder.

Tärnsjö garveri är bland de återstående 5% av de garvhus i världen som fortfarande använder den traditionella vegetabiliska garvningen. De har valt att respektera miljön med deras metoder med barkextrakt, vatten och vattenbaserad ytbehandling. Resultatet är etiskt och är av oöverträffad kvalitet och skönhet.

Med en livslång passion för textil, bygger Svensson sitt varumärke på ett arv från 1887. De är ett familjeägt företag som i fyra generationer fortsätter att utveckla och tillverka textilier med enastående design och funktion.

Romo grundades 1902 och är fortfarande ett familjeägt företag i sin femte generation. Det är baserat i Nottinghamshire, Storbritannien, företaget är internationellt ledande inom design och marknadsföring av exklusiv inredning och möbeltyger mm.

Sydtextil är den mindre, kvalitetsmedvetna textilgrossisten mitt i Småland. Ett genuint familje-företag med tradition, kunnande och passion för tyger. Kvalitet är en självklarhet för dem.

O.C. Oscarson AB säljer material och tillbehör till möbelindustrin och textila inredningar för alla typer av miljöer. O.C. Oscarson etablerade sig 1891, de har en stor bredd på sina produkter.

Skandilock är en av de ledande producenterna av fårskinnsprodukter i Europa. De har en beredningstek-nik som gått i arv sedan 30-talet. Deras filosofi är att ge kunden en samhörighet med naturen i både tid och rum.

Sanderson är en brittisk hovleverantör som grundades år 1860 i England av Arthur Sanderson. I snart ett århundrade har Sanderson designat och producerat exklusiva och högkvalitativa tyger som passar sin tid. Bland mönsterna återfinns bland annat extravaganta blommönster, småskaliga brittiska motiv och diskre-ta, stilrena motiv.

Växbo Lin startade 1990, på samma plats där linne producerats i århundraden. För dem är det viktigt att den svenska industrin lever vidare, att arbetstillfällen och kunskap bevaras. De väver och syr deras linneprodukter på fabriken i Hälsingland. Deras mål är att väva samman gamla hantverkstraditioner med modern design. Deras bidrag är bruksföremål i linne, ett naturmaterial som håller i generationer.

Tapserarverkstad Höga Kusten Tel 076 138 83 66

Näsänget 114 E-post info@taphk.se

870 30 Nordingrå